De beste stoffen om je interieur een ander uiterlijk te geven

Na een aantal jaar trouwe dienst viel het me op dat mijn hoekbank er niet meer zo goed uitzag. We hadden hier al een aantal jaar gebruik van gemaakt en dat was aan de bank te zien. Mijn kinderen zijn groot geworden met de bank en het is dan ook een nostalgisch geheel in ons huishouden. De bank wegdoen kwam niet in ons op. Maar hoe konden we toch van onze bank genieten terwijl deze er ook nog eens goed uit bleef zien?

Nieuwe spullen kopen is niet altijd nodig

Het is dus niet altijd nodig om nieuwe meubels te kopen om je interieur te vernieuwen. We hebben er lang over gepraat met elkaar en zelfs de kinderen naar hun mening gevraagd. Het was duidelijk dat iedereen in ons gezin was gehecht aan de bank. Dan is het geen goed idee om deze te vervangen door een andere. Dat kost in eerste instantie veel geld en het geeft het hele interieur een andere uitstraling. De bank was een onderdeel van onze woonkamer en van ons leven. Daarom mocht de bank niet vervangen worden. We zochten naar een oplossing om de bank te laten staan. Daarom kozen we ervoor om de bank opnieuw te laten bekleden.

Het laten bekleden van je meubels

Voor ons was dit de oplossing waar we naar zochten. Op deze manier konden we nog steeds genieten van de bank in onze woonkamer terwijl deze er ook nog leuk uitzag. De bank was hier ook echt aan toe, de stof begon los te laten en er kwamen steeds meer scheuren in de hoekjes. De interieurstoffen waar je uit kan kiezen zijn divers. Het was daarom een uitdaging om een kleur te kiezen die perfect past bij de rest van ons huis. Het is natuurlijk niet de bedoeling om het hele huis op te knappen na het vernieuwen van de bank. Daarom kozen we een kleur die al veel in huis terugkomt. Deze stof was super kleurrijk wat helemaal past in ons huis.

De voordelen van het bekleden van je meubels

Met huisdieren is het niet aan te raden om je meubels te laten bekleden. Dieren hangen graag in de stoffen en dat is echt zonde. Maar heb je geen huisdieren en vind je het zonde om je meubels weg te gooien? Dan is het laten bekleden van je meubels de beste oplossing om nog lang te genieten van je bank of stoelen. Het laten bekleden van je meubels is daarnaast ook nog een stuk goedkoper dan het kopen van nieuwe meubels.

Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuke om je eigen stoffen samen te stellen. Daardoor kies je unieke en originele bekleding voor je meubels. Het is toch geweldig dat niemand dezelfde stoelen kan kopen waar jij elke dag op zit? Niemand heeft namelijk dezelfde kleur of tint stof. Dat maakt het wel heel bijzonder om je meubels te vernieuwen.

Wat voor stof kan ik gebruiken?

Lijkt het je heerlijk om gebruik te maken van originele en unieke meubelstukken? Er zijn verschillende soorten stoffen waar je uit kan kiezen. Voor iedereen is er dus wel een geschikte kleur of kleurthema die past bij je gezin en huis. Het is fijn om voor een egale kleur te kiezen als je fan bent van egale kleuren.

Ben je gek op opvallende printjes en leuke teksten dan zijn er genoeg andere stoffen waar je uit kan kiezen. Stoffen zijn er in verschillende vormen en maten, er zijn zoveel originele combinaties mogelijk. Misschien kies je wel voor meerdere stoffen zodat elke stoel een ander uiterlijk heeft.

Het laten bekleden van je meubels

Om zo lang mogelijk te genieten van je beklede meubels is het goed om advies te vragen van een professional. Een gezin met huisdieren heeft weer andere stoffen nodig dan een gezin zonder huisdieren. Ook bepaald de vorm van je meubel hoe de stof geplaatst moet worden. Het uitzoeken van de stof is daarnaast ook nog een uitdaging. Door om advies te vragen weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en je meubels er aanzienlijk op vooruit gaan. Zo geniet jij weer van je favoriete plekje in huis.