De invloeden van sociale media 

Het is welbekend dat sociale media – populairder dan ooit tevoren – grote invloed heeft op de mensen. De apps met het grootste platform zijn Snapchat, Instagram, Twitter, Facebook, Whatsapp en uiteraard Tiktok. De zogenoemde ‘influencers’ – mensen met aanzienlijk veel volgers – plaatsen perfecte foto’s, gekke dansjes of uitdagende challenges van zichzelf. Vaak groeit dit uit tot een echte trend in de sociale media wereld. Behalve het groeiende contact tussen mensen wereldwijd als gevolg van dergelijke applicaties, brengt het ook handige tips met zich mee voor het dagelijks leven. Mensen die totaal geen verstand hebben van mode kunnen inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Instagram, waar de meest fancy foto’s worden geplaatst van mensen. Door de diversiteit aan stijlen die op het internet beschikbaar zijn kan iemand zijn of haar eigen stijl met een beetje inspiratie eigen maken. 

Een typische Instagram foto 

Het decor van een Instagram foto is uiterst belangrijk. Een populaire eyecatcher zoals een exotische vakantiebestemming doet het werk. Inmiddels staan bepaalde plekken zelfs bekend als Instagram locaties, zoals een specifieke dakterras in het bijzondere Cappadocië, een bepaalde straat in het prachtige Chefchaouen en uiteraard de bohemian swing in Bali. De verscheidene vakantiegangers poseren altijd met een mooie vakantie outfit in combinatie met een brede glimlach en een prachtige hoed die ze hebben gekocht bij een lokale winkel of toch in het vertrouwde thuishaven. Een hoed kopen is dus een must! 

Het kopen van een hoed 

Er komt veel meer bij kijken dan slechts de modetrends wanneer het neerkomt op een hoed kopen. Er zijn tig soorten hoofdaccessoires. Men heeft de petten, de vissershoeden, de strandhoeden en de mutsen. Deze categorieën zijn op z’n beurt weer onder te verdelen in een aantal subcategorieën op basis van het onderscheid in eigenschap, materiaal, kleur en maat. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of een bepaalde hoed goed past bij een bepaald seizoen of een specifieke gelegenheid. De zomerhoeden verschillen uiteraard enorm van de winterse mutsen. Een hoofdaccessoire voor een strandbezoek komt natuurlijk niet overeen met de hoed die geschikt is voor een klassieke royal wedding. Tot slot moet men bij het kopen van een hoed goed kijken naar de kwaliteit zodat er nog vele foto’s van kunnen worden gemaakt in een park, een populaire vakantiebestemming of een café.