Waar vind je goede werklaarzen?

Werklaarzen komen in verschillende sectoren heel goed van pas. Ze beschermen je voeten, zorgen dat je droog blijft en je kunt er goed op lopen voor langere tijd. Allemaal belangrijke eigenschappen natuurlijk. Aangezien je iedere dag aan het werk gaat, is het ook echt van belang dat je goede werklaarzen hebt. Je bent op zoek naar kwaliteit, naar laarzen die een lange levensduur hebben. Bij werkschoenwereld ben jij dan aan het juiste adres! Zij bieden namelijk niet alleen een groot assortiment aan werkschoenen, maar ook aan laarzen. Je zult hier dus zeker kunnen slagen.

Verschillende soorten werklaarzen

Zoals gezegd zijn er verschillende sectoren waarin het dragen van speciaal schoeisel gewenst of zelfs vereist is. Je kunt dan denken aan de agrarische sector, maar ook aan bijvoorbeeld de bouw. Soms kun je beter werklaarzen hebben dan werkschoenen, dat is vooral het geval als jij vaak door een weiland moet lopen of als je veel met water moet werken. Laarzen houden jouw voeten nu eenmaal beter droog dan schoenen. Maar niet ieder soort laars is voor iedere situatie even geschikt. In sommige beroepen is een wat lager model voldoende, maar moet jij bijvoorbeeld vaak vloeren schoonspuiten met een hogedrukreiniger? Dan wil je echt hoge werklaarzen hebben! Het water kan immers flink opspatten en ervoor zorgen dat jouw onderbenen nat worden. In de zomer is dit nog niet zo’n probleem, maar in de koudere maanden van het jaar blijf je toch liever zo droog mogelijk. Met een hoog model laars zorg je daarvoor. Bij werkschoenwereld kun je daarom voor verschillende hoogtes kiezen, zodat je altijd een variant kunt vinden die zo goed mogelijk aansluit bij het werk dat jij doet. Maar er zijn natuurlijk meer punten waar je op gaat letten als je werklaarzen wilt gaan kopen.

Veiligheidsklasse

Een belangrijk aandachtspunt is de veiligheidsklasse van de werklaarzen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de stevigheid van de zool, komt daar bijvoorbeeld gemakkelijk een spijker doorheen of juist helemaal niet. En ook de versteviging van de neus speelt hierbij een rol, stalen neuzen vind je in een andere veiligheidsklasse. Heb jij dit allemaal niet nodig, maar zoek je gewoon een laars die lekker zit en waar je lang op kunt lopen, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een onbeveiligd paar kiezen. Bij de beveiligde paren heb je de keus uit veiligheidsklassen:

  • O4
  • OB
  • S2
  • S3
  • S4
  • S5
  • SB

Het kan raadzaam zijn om op het werk na te vragen welke veiligheidsklasse jouw werklaarzen moeten hebben, zodat je zeker weet dat je een geschikt paar koopt. Heb je geselecteerd op de juiste veiligheidsnorm, dan kun je uiteraard kiezen uit verschillende maten. Maar daarnaast ook uit verschillende kleuren en stijlen. Een werklaars is tegenwoordig niet alleen maar meer in zwart verkrijgbaar, je kunt ook kiezen voor lichtbruine, donkerbruine of groene exemplaren bijvoorbeeld. Sommige modellen hebben een heel stoere uitstraling, terwijl andere stijlvol en netter zijn. Zo heb je dus echt verschillende opties en daardoor kun je altijd iets vinden dat helemaal bij jou past! Voor een goed paar werklaarzen moet je dus absoluut een kijkje nemen bij werkschoenwereld!