Hoe draag je een poloshirt?

In de geschiedenis zijn we van klassieke klederdracht, naar broeken met blouses en poloshirts gegaan. Wat een revolutionaire overgang. Maar wat is een polo eigenlijk? Een poloshirt is een stuk kleding wat bij, het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking, in hun kast te vinden is. Maar hoe laat je zo’n modeklassieker nu het beste in je outfit naar voren komen? Hier zijn een paar do’s & don’ts.

Definiete Do’s

Tuck it in!: 

Heel veel mensen weten niet hoe je een polo het beste kan dragen. Stop je het in? Of laat je het maar een beetje over je broek heen bungelen? Hier is het antwoord: Instoppen! Dit ziet er veel netter en sportiever uit!

Lekker laten hangen: 

Poloshirts en blouses niet instoppen zou een goede oplossing kunnen zijn voor iemand met een buikje. Als je dan je polo in stopt krijgt je buik optisch meer massa en ziet het menselijk oog dat sneller. In dit geval kan het laten hangen van je polo, je slanker laten lijken.

Oversizing: 

Een recente mode is om alles zo groot mogelijk te dragen. Denk aan sweaters, hoodies, baggy Pants. Dit kan zo ook met de polo. Wanneer je bewust een oversized maatje draagt is het leuk om de voorkant van je polo in te stoppen en de achterkant te laten bungelen.

Niet aan te raden

Layers: 

Een shirt dragen onder een polo. Zorg dat als je dit doet, je geen te groot shirt draagt, maar een shirt wat goed aansluit aan je lichaam. Een te groot shirt zorgt voor plooien en zit simpelweg niet lekker!

Villain neck: 

Het kraagje van je polo rechtop dragen. Het doet mensen altijd denken aan een foute komedie of superschurken uit Disneyfilms. Leuk voor een Verkleedpartijtje, maar over het algemeen niet bepaald trendy.