Motorkleding wassen, hoe moet dat?

Nou, heb net niet de beste motor rit ooit gehad. Ik was lekker aan het toeren en er kwam er ineens een idioot in de auto voorbij racen. Ik moest heel plotseling uitwijken en ben flink onderuit gegaan. Gelukkig in de berm en niet op de weg, dus de schade is nog redelijk beperkt. Dit had een stuk erger gekund, omdat ik ook niet heel hard reed en net de bocht in ging. Helaas zit mijn motor helemaal onder de modder en ook mijn motorkleding is helemaal vies geworden.  Ik had alleen geen idee hoe ik dit goed schoon moest maken. De Gore- tex motorjas die ik heb moet volgens mij ook anders behandeld worden dan een gewone motorjas. Gelukkig heb ik laatst wel de jas helemaal in laten spuiten met speciaal impregneer spray, waardoor de kleding nog wel zijn ademende vermogen heeft behouden. Dit werd mij aangeraden in de motorkleding winkel. Ben ik nu even blij dat ik dat heb gedaan! Net gelezen dat ik mijn jas gelukkig wel in de wasmachine kan doen, met normale motorkleding kan dit volgens mij niet. Maar twijfel nog een beetje, misschien is een handwas iets veiliger, wat denken jullie?

`7

De motor is nog redelijk heel, heb nog maar één krasje ontdekt gelukkig. Zat wel echt helemaal onder de modder. Heeft me twee uur gekost om de hele motor weer schoon te krijgen. Kan er echt zo boos om worden, van die 18 jarige idioten die net een rijbewijs hebben en iedereen in het verkeer in gevaar brengen. Daar zou de politie beter op mogen controleren. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen bij mij, maar had ook heel anders kunnen aflopen. Ben er nu vanaf gekomen met een beetje modder!